Training bouwen met algoritmes

Algoritmisch denken

Algoritmes hebben een steeds grotere invloed op ons leven, regelmatig zelfs zonder dat we dat weten. Ook bij digitalisering in de bouw en infra spelen algoritmes een belangrijke rol, bijvoorbeeld bij het automatiseren van taken, parametrisch ontwerpen, robotisering en datagedreven werken.
Om een bijdrage te leveren aan deze ontwikkelingen is het nodig om algoritmisch te kunnen denken. En dat is niet per se heel ingewikkeld, iedereen kan dat leren!

Inhoud van de training

Bij de training ‘Bouwen met algoritmes’ nemen we een duik in de wereld van algoritmes met toepassing in de bouw en infra als perspectief. We ontdekken wat een algoritme eigenlijk is en waarvoor je het kunt gebruiken. We gaan aan de slag om zelf algoritmes te maken. Dit doen we aan de hand van praktische en bedrijfseigen cases. Hierdoor is de theorie makkelijker te begrijpen en zijn de nieuwe vaardigheden snel toe te passen in het dagelijkse werk van de deelnemers.

Het resultaat

Het doel van deze training is dat de deelnemers leren algoritmisch te denken. Hiermee kunnen ze bijdragen aan ontwikkelingen op het gebied van digitalisering. Diepgang van de theorie en de complexiteit van de cases wordt afgestemd op het startniveau van de groep. De tijdsbesteding hangt af van het gewenste eindniveau of andersom.

Zo kan een training van een dagdeel eruit zien

TheorieAan de slagDuur
Wat is een algoritme?Een algoritme maken van een dagelijkse handeling1 uur
Hoe kunnen we algoritmes gebruiken in de bouw en infra?Uitwerken van een bedrijfseigen case2 uur
Wat is machine learning?Ideeën voor het toepassen van machine learning in ons bedrijf1 uur

Meer weten?

Neem contact op met Vidabo voor meer informatie.