Over Vidabo

Vidabo is opgericht door Nynke ter Heide.

Creativiteit, techniek en mensenwerk

Nynke: “De rode draad in mijn activiteiten is de combinatie van bouw en digitalisering. Dit spreekt me aan omdat hierin creativiteit, techniek en mensenwerk samenkomen.”

Domeinervaring

“Na mijn studie civiele techniek aan de TU Delft heb ik ruim 12 jaar met veel plezier gewerkt bij twee van de grootste bouwbedrijven van Nederland. Ik heb binnen multidisciplinaire infraprojecten rollen vervuld als betontechnologisch adviseur, constructeur en ontwerpleider. In die tijd zag ik de rol van data, automatisering en digitalisering in onze sector enorm toenemen, maar ik zag ook dat het vaak een hele uitdaging is om deze ontwikkelingen op een goede manier te integreren in de bouwpraktijk.”

Data in de bouw en infra

“Sinds 2017 heb ik mij als zelfstandige gespecialiseerd in dataprojecten en datavraagstukken in de bouw en infra. Ik voel mij thuis in deze sector, waar bevlogen vakmensen werken aan uitdagende projecten. Daarnaast word ik erg geïnspireerd door ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden op het gebied van data en digitalisering. Ik merk dat juist deze combinatie van datavaardigheden en inhoudelijke kennis van bouw en infra een meerwaarde is voor mijn klanten.”

Heidekracht en Bouwbewijs

“Sinds 2020 ben ik medeoprichter van Heidekracht B.V. Met Heidekracht ontwikkel ik maatwerk applicaties voor de bouw. Ik doe dit naast mijn werkzaamheden bij Vidabo. Heidekracht is hier een mooie aanvulling op. Met Heidekracht kan ik mijn klanten de mogelijkheid bieden om datagedreven concepten door te ontwikkelen tot professionele applicaties. Heidekracht is ontwikkelaar en aanbieder van Bouwbewijs.”

Stumico

“Sinds 2020 ben ik penningmeester in het bestuur van Stumico. Deze vereniging is hét kennis- en praktijkplatform voor digitalisering in de bouw, dus dat sluit erg mooi aan bij mijn andere werkzaamheden. Ik vind het erg leuk, inspirerend en leerzaam om via Stumico in contact te staan met andere mensen die op allerlei manieren met digitalisering in de bouw bezig zijn.”