Dashboards

Op een dashboard wordt data op een toegankelijke manier gevisualiseerd, zodat gebruikers snel inzichten kunnen krijgen en actie kunnen nemen waar nodig. Vidabo ontwerpt en realiseert effectieve dashboards in samenwerking met gebruikers.

Werkwijze

Het ontwerp van een dashboard begint met het helder krijgen van het doel. Hierna volgt verkenning en analyse van data die gebruikt kan worden. Vervolgens werkt Vidabo graag met schetsen om vroegtijdig feedback te verzamelen en in gesprek te gaan met domeinexperts en gebruikers. Hierna volgt de implementatie in een tool naar keuze. Vidabo maakt gebruik van de programmeertalen python en R en is bedreven met Microsoft Power BI.

Voorbeeld: Asset management dashboard voor het hoogheemraadschap van Rijnland

Het hoogheemraadschap van Rijnland heeft in samenwerking met Vidabo een dashboard ontwikkeld om de conditie van haar assets te monitoren. Met de Asset Health Indicator (AHI) kan Rijnland haar assets data gedreven en conditie gebaseerd onderhouden. Er is een praktische aanpak ontwikkeld waarmee de AHI in relatief korte tijd is gegroeid van proof of concept naar volwaardige tool.

Meer weten?

Neem contact op met Vidabo voor meer informatie.